0 komentara 13

Nije pjesma

Koliko god da su me pogrešne grane feminizma ubijedile da isključivo moram podijeliti račun i koliko god mi mama govorila da ovi levati s kojima ja izlazim sigurno nemaju para ko ni ja, i da su to studenti, i da gledam svoj red za častit; meni je ultimativni znak za dijeljenje ljudi na prijatelje i na love interests ostao onaj kad lik bez pregovora kaže da je od njega. Bukv ne mogu sebi izbiti iz glave momenat kada ja kažem okej je i krenem da častim i lik ništa ne radi povodom toga nego me pusti, moj interni monolog goes like “oh okay so you're really not that into me huh?” i eto, tako se riješe stvari, to je moj jedini i osnovni test kojim se koristim. I eto da ne budu pjesmice na feedu, jedno veoma čitljivo štivo na visoko tolerantnoj skali za razne nivoe intelekta, u nadi da će otvoriti komentare i rasprave level reddita i da će NKTB da kaže da sam ja pametno čeljade, i needed that approval.

13 Comments

  1. O joj, a šta ako si se gadno prevarila u vezi tog svog sistema eliminacije koji važi samo na Balkanu?

    Istina je uglavnom da muški odjećaju obvezu na početku muvanja da oni moraju častit, također vrlo često misle da trebaju i prijateljice častit (curama roditelji ne daju pare, štali), tako da mi to o nije relevantno šta si ti zapravo njemu. Zar ne bi najbolje bilo odnoa prvo gradit na prijateljstvu.

  2. Ja uopće ne razmišljan o tome ko će platit račun kad izlazin s prijateljima il kad sam na spoju s nekim. Desi se spontano, neko nekad časti, nekad plati svak sebi, i nije mi to pokazatelj tog jel me neko zanima više od prijateljstva. Ali, svi smo različiti. 🙂

  3. Sve zavisi od postavke drustva, kakvo je drustvo. Nekad sebi svi placamo, nekad neko pocasti.Po cemu razlikujes love interest i ptijateljski ‘I'm not into you’ kod muskarca zar je samo kod dijela sa placanjem? Znas kako kazu, ako se necete sexati na prvom sastanku znaci da nema bas spark i atreksn . 🤣

  4. To je baš nešto oko čega sam razmišljala u zadnje vrijeme. Bila sam u dvije duge veze kao student, a obojica su radili… I većinom smo jednom on, jednom ja. Neki dan kolegica govori da je njen momak baš sve plaćao, kad je bila u istoj situaciji – on radi, ona studira. Meni je drago što jesam, ali… da li su trebali dopustiti… to mi je pitanje.

    Što se tiče tvoje situacije, mislim da si u pravu 🙂

    Baš kontam zbog čega Nije pjesma, i onda- ahaaaaaaa. 😀

Leave a Reply